10/4/11

Για την "Μαρίνα" Λεμεσού

Ξανά το κράτος βάζει την άνεση των επιχειρηματικών ελίτ(που εξάλλου το υποστηρίζουν) πάνω από την φύση.
Μαρίνα Λεμεσού,το τελευταίο έργο το οποίο ετοιμάζεται από τα κυπριακά κρατικά έργα.Ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει ένα "παράδεισο" για τους διάφορους παράγοντες του κεφαλαίου,ούτως ώστε να περνούν απολαυστικά τον άφθονο ελεύθερο τους χρόνο με τα κότερα τους, ενώ οι εργαζόμενοι φτύνουν αίμα για μισθούς εκμετάλλευσης.


Ένα έργο το οποίο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ευρύτερη κοινωνία, αφού δεν παράγει οτιδήποτε, θα είναι διαθέσιμο μόνο στη πλουτοκρατία, και τα αντίτιμα για την χρήση του που θα δίδονται αποτελούν κλεμμένους καρπούς των μόχθων των εργατών από τα αφεντικά.

Ένα έργο το οποίο από μόνο του αποτελεί πρόκληση, αφού την στιγμή που θα δαπανώνται εκατομμύρια για την κατασκευή του, τα πιο «ανίσχυρα» κομμάτια της κοινωνίας θα αγωνίζονται να επιβιώσουν, ειδικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης του συστήματος, που σύντομα το "δεύτερο κύμα" της θα κτυπήσει και την πόρτα μας.
Ένα έργο το οποίο θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και τον υγροβιότοπο της περιοχής,αφού:

-Μελέτη για τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι(τα οποία επροκάλεσαν παρόμοιες επιπτώσεις,απλώς σε μεγαλύτερη κλίμακα) δείχνει ότι οι παραλίες πέραν των νησιών έχουν καταστραφεί, ενώ κατά την κατασκευή των νησιών πολλά ενδημικά είδη ψαριών απλώς είχαν εξαφανιστεί.

-H μαρίνα Λεμεσού θα αναπτυχθεί πάνω σε είδη φυκιών με το όνομα λειμώνες ποσειδωνίας, τα οποία και προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες και από τη Natura 2000.

Ενώ η υπεύθυνη(?) εταιρεία υποστηρίζει (απλά μαθηματικά) ότι η καταστροφή των φυκιών(την οποία άρα παραδέχεται)...δεν θα επηρεάσει τα ποσοστά των πληθυσμών τους!

- Με άνωθεν εντολές(από ποιούς???) το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας μελέτησε με συνοπτικές διαδικασίες τη περιβαλλοντική μελέτη που εκπόνησε ο οίκος Νικολαΐδης και Συνεργάτες εκ μέρους της κοινοπραξίας. Σύμφωνα με πηγή στο Υπουργείο Γεωργίας "το τμήμα Περιβάλλοντος είχε αρκετές ενστάσεις αλλά οι εντολές που πήρε ήταν σαφείς: Λόγω στενών χρονοδιαγραμμάτων η μελέτη έπρεπε να εγκριθεί γρήγορα".

Από τα πιο πάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι,παρά την περιβαλλοντική καταστροφή που θα υποστεί η περιοχή οι πολυτέλειες των ελίτ έχουν μεγαλύτερη σημασία (ακόμη και) για την "αριστερή" κυβέρνηση της "Δίκαιης Κοινωνίας".

Ως Ένωση Αναρχικών, αντιλαμβανόμενοι την ωμή ανηθικότητα της εξύψωσης της καλοπέρασης του κέρδους των αφεντικών πάνω από την προστασία της Φύσης, η οποία αποτελεί κληρονομιά όλων μας και αποτελούμε μέρος της, και έχοντας υπόψη μας ότι κανένα δημοψήφισμα δεν διενεργήθηκε και δεν ερωτήθηκαν ποτέ οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής αν αποδέχονται την δημιουργία της Μαρίνας, πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι πολίτες της Λεμεσού και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος από την καταστροφική μανία των νεόπλουτων "εμίρηδων" της Κύπρου, πρέπει να αυτοοργανωθούν και μαζί να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το κτίσιμο αυτού του εκτρώματος.


ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Δημοφιλείς Aναρτήσεις του Μήνα