25/3/11

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο της Λευκωσίας...


Ο Μιχάλης καθόταν ή περπατούσε στην οδό Λήδρας πουλώντας λαχεία όπως κάνει καθημερινά, προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματο του. Την ίδια ώρα οπαδοί του ΕΛΑΜ μοίραζαν φυλλάδια στο κόσμο (πιθανώς εν όψη εκλογών), διακηρύσσοντας τις ρατσιστικές τους θέσεις εναντίον των μεταναστών που ζουν στη δική μας (!) πατρίδα. Όταν λοιπόν προσέγγισαν το Μιχάλη για να του δώσουν τη φυλλάδα τους , αυτός αφού έριξε μια ματιά, τη δίπλωσε και την άφησε στην άκρη. Λίγο αργότερα επέστρεψαν (μάλλον ενοχλημένοι) για να τον ρωτήσουν ποιά η γνώμη του για τους μετανάστες, και κατά πόσον θα έπρεπε να διωχθούν από τη δική μας (!) πατρίδα.. Ο Μιχάλης τους απάντησε ότι με την δικιά τους λογική θα έπρεπε να διωχθούν και οι κύπριοι που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν ως πολιτικοί ή οικονομικοί πρόσφυγες. Ο έντονος διαπληκτισμός που ακολούθησε είχε σαν αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και απ' τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά τα κωλόπαιδα του ΕΛΑΜ δεν του επιτέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, παρά μόνο επέλεξαν ύπουλα να οπισθοχωρήσουν και να του επιτεθούν πισώπλατα όταν ο Μιχάλης έφευγε πάνω στο μηχανάκι του. Αφού τον κτύπησαν ενώ οδηγούσε (καθισμένος και εν κίνηση), ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός απ' τα 7 θρασύδειλα καλομαθημένα καλόπαιδα εναντίον του 60χρονου αξιοπρεπέστατου ανθρώπου.
Την ίδια μέρα, στον ίδιο δρόμο, μέλη της νεολαίας ενάντια στον εθνικισμό, ήταν στημένοι στο δρόμο όταν αστυνομικοί τους προσέγγισαν για να τους πουν να φύγουν (!) αφού η ασφάλεια τους απειλείτο απ΄ τους ελαμίτες που γυροφέρνουν στην περιοχή. Αυτό που ήξεραν οι αστυνομικοί δεν ήταν ο ξυλοδαρμός του Μίχαλου από εθνικιστές αλλά η κατάθεση που είχε κάνει την ίδια μέρα νιγηριανός μετανάστης στο αστυνομικό τμήμα της πύλης Πάφου, για ξυλοδαρμό εναντίον του από ρατσιστές.

Όπως καταλαβαίνεται οι επιθέσεις από φασιστοειδή του ΕΛΑΜ, έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο (αν όχι και χόμπι), στην κατά τα άλλα δημοκρατική κοινωνία μας. Τα φασιστοειδή που τις διαπράττουν, έχουν το θράσος να ζητούν και τη ψήφο των πολιτών, αφού θεωρούν τους εαυτούς τους εθνοσωτήρες. Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήττει αφού ακόμα και η ίδια η αστυνομία με τη στάση της φαίνεται να τους συγκαλύπτει. Για να γίνω πιο κατανοητός, να αναφέρω ότι ο Μίχαλος, μετά την επίθεση ξυλοδαρμού, πήγε στην αστυνομία για κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι η επίθεση που δέχτηκε ήταν από μέλη του ΕΛΑΜ, αφού φορούσαν φανέλες όπου έφεραν το όνομα και τα μιλιταριστικά σύμβολα της οργάνωσης.

Πέντε μέρες αργότερα, η εφημερίδα ''ο Φιλελεύθερος'', έβγαλε άρθρο για το συμβάν, στο οποίο αναφέρει ότι η επίθεση έγινε από αγνώστους! Είναι άξιο απορίας λοιπόν για την εγκυρότητα και αξιοπιστία των πληροφοριοδοτών της εφημερίδας, δηλαδή της κυπριακής αστυνομίας. Επίσης η στάση των αστυνομικών να διώξουν από την οδό Λήδρας τα μέλη της νεολαίας ενάντια στον εθνικισμό, αντί να τους προστατεύσουν όπως πληρώνονται για να κάνουν, δείχνει τουλάχιστο τη μη διάθεση της αστυνομίας, να έχει οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους.

Τέτοια γεγονότα τυγχάνουν, δυστυχώς, ελάχιστης σημασίας απ' το σύνολο των κυπρίων, οι οποίοι φαίνονται βολεμένοι και αποχαυνωμένοι στη σύγχρονη ευροκυπριακή πραγματικότητα και ξεχνούν τα δεινά που έφερε ο ακραίος εθνικισμός και φασισμός, σ΄ αυτό το τόπο. Στις μέρες μας η απειλή του γίνεται όλο και μεγαλύτερη. ''Το αυγό του φιδιού'' εκκολάπτεται με γοργούς ρυθμούς και βρίσκει τροφή στην ανασφάλεια των ανθρώπων, στην εθνική μας ταυτότητα και περηφάνια, στα σχολεία και στα γήπεδα. Μέχρι πιο σημείο και ως πότε θα ανεχόμαστε τους υπάνθρωπους σκατοκέφαλους, να χτυπούν, να πλήττουν και να θίγουν συνανθρώπους μας, οι οποίοι τολμούν ή απλά τυχαίνει να είναι διαφορετικοί από τα σκατά που φυλάνε μέσα τους.



Δημοφιλείς Aναρτήσεις του Μήνα