15/3/11

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ SHANMUKAN UTHAJENTHIRAN


Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής,αφού τα δικτατορικά καθεστώτα των χωρών τους και τα κυρίαρχα αφεντικά τους καταδιώκουν και τους λεηλατούν. Τέτοια είναι και η περίπτωση του Shanmukan Uthajenthiran, του οποίου η κοινότητα ταμίλ της Σρι Λάνκα αποτελεί θύμα συνεχιζόμενης γενοκτονίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, μιας γενοκτονίας για την οποία κανείς δεν μιλά.

Προσπαθώντας να μπορέσει να επικοινωνήσει με την οικογένεια του κάτω από αυτές τις συνθήκες, μέσα στην απόγνωση του αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει διαβατήριο άλλου ώστε να μπορέσει να βρεθεί με την οργανωμένη κοινότητα ταμίλ στη Γαλλία. Της σύλληψης του στο αεροδρόμιο Πάφου ακολούθησε καταδίκη σε τρίμηνη φυλάκιση, μετά το τέλος της οποίας συνέχισε να κρατείται χωρίς δικαιολογία για ακόμη ένα ολόκληρο χρόνο.

Τον Γενάρη το ανώτατο δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωση του μετανάστη, κρίνοντας την κράτηση του παράνομη.

Παρ'όλα αυτά, το κυπριακό κράτος συνεχίζει να τον έχει φυλακισμένο, χωρίς πλέον καμία δικαιολόγηση η νομική κάλυψη, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι νόμοι και τα αστικά δικαιώματα υπάρχουν μόνο για τους ισχυρούς.
Τα Μέσα Μαζικής "Ενημέρωσης" δεν αναφέρουν καν το γεγονός, παρά τις επιστολές που έχουν δεχθεί απ΄τον δικηγόρο του κρατούμενου

Ο Shanmukan δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς κατατρεγμένους που δέχεται την καθημερινή καταπίεση ζώντας στον φόβο και την εξαθλίωση.
Αν συνδυάσουμε και την προσπάθεια των αφεντικών να κρατήσουν τον λαό υπό έλεγχο ενόψει επιθέσεων σε κεκτημένα, την τελευταία ραγδαία άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και την καλλιεργημένη νωχελικότητα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, είναι φανερό πως χωρίς την αλληλεγγύη, την κοινωνική αντίσταση και την αυτοοργάνωση είμαστε αδύναμοι μπροστά στα αφεντικά και στο μέλλον που μας επιφυλλάσουν.

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα η Ένωση Αναρχικών στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του Shanmukan Uthajenthiran για δικαίωση και στις προσπάθειες που καταβάλλει για την υπεράσπισή του ο συναγωνιστής μας και δικηγόρος του κρατούμενου.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Παρασκευή 18 Μάρτη, 13.00

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ SHANMUKAN UTHAJENTHIRAN
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Δημοφιλείς Aναρτήσεις του Μήνα